Pizzadeeg

Boodschappenlijstje

10 cl warm water
10 gram droge gist (bv. Bruggeman instant)
1 theelepel suiker
700 gram witte bloem
2 theelepels zout
1 eetlepel olie
300 ml warm water

Bereiding

Gistmengsel
1. Doe 10 cl warm water in een glas
2. Voeg 10 gram droge gist toe
3. Voeg 1 theelepel suiker toe
4. Meng het geheel en laat 10 minuten werken terwijl je het deegmengsel maakt

Deegmengsel
1. Doe 700 gram witte bloem  in een kom
2. Maak een kuiltje in de bloem
3. Voeg 2 theelepels zout toe
4. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe
5. Voeg 300 ml warm water toe
6. Voeg de gist toe (na 10 minuten werken)
7. Meng het geel met een lepel
8. Kneed het deeg minimum 10 minuten
9. Maak een bol van het deeg en laat ongeveer 1 uur rijzen onder een vochtige vaatdoek (tot dubbele grootte)
10. Prik met je vinger in het deeg. Blijft het gaatje, dan is het deeg voldoende gerezen.
11. Haal het deeg uit de kom en verdeel in porties
12. Bestrijk de porties met olijfolie en maak er bolletjes van (niet kneden!)
13. Laat het deeg opnieuw 1 uur rusten onder plastic vershoudfolie. Ondertussen kun je de groenten snijden.
14. Maak een gleuf tussen de rand en de binnenkant van de pizza en druk de binnenkant plat
15. Rek de pizza tot de gewenste grootte. Hoe groter, hoe dunner de pizza wordt
16. Leg de pizza op een vel ingevet bakpapier en beleg hem naar smaak
17. Verwarm de oven én de bakplaat ongeveer 20 minuten voor
18. Bak de pizza ongeveer 3 minuten op de heetste stand (tot de korst lichtbruin is)