Speculoos

BOODSCHAPPENLIJSTJE

250 g boter
375 g kandijsuiker of ruwe rietsuiker
1 eetlepel speculaaskruiden of kaneel
1 ei
1 theelepel zout
2 theelepels bicarbonaat
4 cl water
575 g bloem (niet zelfrijzend)

BEREIDING

1. 250 g boter (eventueel in stukjes) mengen met 375 g kandijsuiker (of ruwe rietsuiker)
2. 1 eetlepel speculaaskruiden (of kaneel), 1 theelepel zout en 2 theelepels bicarbonaat toevoegen
3. 1 ei, 4 cl water toevoegen en geleidelijk 575 g bloem toevoegen
4. Meng alles goed en kneed zeker 10 minuten (in het begin voelt alles heel droog aan)
5. Laat 1 nacht in de koelkast rusten
6. Snijd in schijfjes en bak 8 min in een voorverwarmde oven op 180° C
7. Laat goed afkoelen en verpak in micazakje