Mosselen

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 2 PERSONEN

boter
1 pepertje
1 teentje look
2 kg mosselen
15 cl witte wijn (bier zoals gueuze of kriek)
200 gram mosselgroenten OF 1 ui, 2 stengels selder
peper of mosselkruiden

BEREIDING

1. Spoel de mosselen een paar keer met koud water
Week de mosselen niet want het zijn zoutwaterdieren
2. Verwijder mosselen die openstaan of beschadigd zijn
3. Smelt boter in de mosselpot en stoof de groenten aan
4. Voeg een teentje knoflook toe
5. Blus met witte wijn (bier zoals gueze of kriek)
6. Voeg een doormidden gesneden pepertje toe
7. Zodra het kookt, voeg je de mosselen toe
8. Doe er meteen het deksel op
9. Zodra de mosselen opengaan, schud je ze op
10. Laat de mosselen nog 5 minuten doorgaren van het vuur met het deksel erop