Spaghettisaus

Boodschappenlijstje (voor 15 porties)

4 paprika’s: rood, groen en geel
250 gram champignons
5 grote wortels (of meerdere kleine)
1 courgette
2 ajuinen
2 rode pepers
2 groene pepers
4 teentjes look
1250 gram gehakt
800 gram gepelde tomaten in blokes
280 gram dubbel geconcentreerde tomatenpuree
2 blokjes vleesbouillon
spaghettikruiden
peper
Herbamare (of zout)
boter

Bereiding

1. Snijd de groenten in kleine stukjes: paprika’s, wortels, courgette, champignons, ajuinen, look en pepers
2. Smelt boter in een grote kookpot
3. Voeg de ajuin en de look toe
4. Voeg het gehakt toe en stamp het fijn
5. Doe het deksel 3 minuten op de pot
6. Meng het gehakt nog eens
7. Voeg de rest van de groenten toe: paprika’s, wortels, courgette, champignons en pepers
8. Doe het deksel 3 minuten op de pot
9. Meng alles goed door elkaar
10. Voeg de 280 gram dubbel geconcentreerde tomatenpuree toe
11. Voeg de 800 gram gepelde tomatenblokjes toe
12. Voeg 2 blokjes vleesbouillon toe
13. Voeg spaghettikruiden, peper en Herbamare (of zout) toe
14. Roer alles goed door elkaar
15. Doe het deksel op de pot en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje
16. Zet het vuur af en roer alles nog eens goed door elkaar
17. Doe het deksel op de pot en laat afkoelen
18. Vries in wat je niet meteen opeet. De smaak zal er alleen maar op verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *