Appelcake

Boodschappenlijstje

3 appels
4 eieren
200 gram boter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Giet 200 gram suiker in een kom
3. Voeg 1 zakje vanillesuiker toe
4. Voeg 4 eieren toe
5. Meng het geheel
6. Smelt 200 gram boter in de microgolf (30 sec / 850 W)
7. Giet de gesmolten boter bij het geheel en meng
8. Voeg 200 gram zelfrijzend bakmeel toe en meng
9. Schil de appels en snijd ze in stukjes
10. Giet 1/3 van het beslag in een goed ingevette cakevorm
11. Leg appelschijfjes in het beslag
12. Wissel laagjes beslag en appel af
13. Bak de cake 40 min op 180°C
14. Prik in de cake: als het beslag niet blijft kleven is de cake klaar